Kolomindeling aanpassen

In nagenoeg ieder overzicht van VerzuimSignaal kunt u zelf bepalen welke kolommen getoond of verborgen worden en op welke positie ze getoond worden. Denk hierbij aan de overzichten Werknemer zoeken, Openstaande dossiers, Openstaande taken, Werkgever zoeken enzovoort. De kolommen die u toevoegt worden ook meegenomen wanneer u een overzicht exporteert naar bijvoorbeeld Excel of PDF. De button om kolomindeling aan te passen komt voor in de verschillende overzichten binnen VerzuimSignaal. De te kiezen kolommen kunnen dus variëren, afhankelijk van in welk overzicht binnen VerzuimSignaal u zich bevindt.

U kunt in de kolomindeling in overzichten aanpassen door rechts bovenin het overzicht op de button Kolomindeling aanpassen  te klikken.

De werking van Flexibele kolomindeling.

In dit voorbeeld gebruiken we het overzicht openstaande dossiers. De werking is nagenoeg hetzelfde voor alle andere overzichten.

Ieder overzicht van VerzuimSignaal is opgedeeld in een aantal kolommen met informatie zoals de naam van de werknemer, geboortedatum, startdatum van het openstaande dossier, de duur van het openstaande dossier enzovoort.

De kolommen worden in het groen getoond bovenin het overzicht. Door op de kolom te klikken kunt u op de geselecteerde kolom sorteren.

1.1 Klik op Kolomindeling aanpassen  rechts naast de kolommen om een nieuwe kolom toe te voegen of een kolom te verbergen. Deze buttons staat in ieder overzicht op dezelfde plaats.

Een pop-up venster wordt geopend.

De bovenste kolom Naam - Bedrijfsnaam - Afdeling is een standaard kolom en kan niet uitgeschakeld worden.
De aangevinkte kolommen zijn de kolommen die al toegevoegd zijn aan het overzicht.

1.2 Kolommen toevoegen of verbergen.
Door vinkjes voor kolommen te zetten kunt u extra kolommen toevoegen aan uw overzicht. Om kolommen te verbergen haalt u het vinkje weg.
Daarna kunt u op Opslaan en sluiten  klikken om de wijziging door te voeren.

1.3 Positionering van kolommen aanpassen.
U kunt kolommen in het overzicht naar links of naar rechts verplaatsen. De kolom Naam - Bedrijfsnaam - Afdeling staat altijd op de meest linker plek en kan niet verplaatst worden.
De kolomnamen die bovenin de pop-up staan zijn de meest linker kolommen. U kunt deze indeling aanpassen door kolommen met het pijltje naar boven  (1 plaats naar links), of met het pijltje naar beneneden  (1 plaats naar rechts). Klik ook hier weer op de diskette  om de wijziging door te voeren.

1.4 Standaard sortering instellen.
Onderin het pop-up venster kunt u een standaard kolomsortering instellen. Vindt u het prettig om altijd de nieuwste dossiers bovenaan te zien? Dan selecteert u bijvoorbeeld de kolom Duur en selecteert u Aflopend. Na het opslaan wordt het overzicht standaard gesorteerd op de kolom Duur aflopend van nieuw naar oud. Klik op de diskette  om de wijziging op te slaan.
De ingestelde standaard sortering blijft van toepassing tot u de standaard sortering weer wijzigt.