Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Filters opslaan en beheren

In nagenoeg ieder overzicht van VerzuimSignaal heeft u een zoekfilter tot uw beschikking. Dit zoekfilter wordt altijd geopend door op het filter  icoontje te klikken rechtsbovenin een overzicht.
De filteroptie is onder andere beschikbaar in de overzichten Werknemer zoeken, Werknemers uit dienst, Ziek melden, Hersteld melden, Openstaande dossiers, Openstaande taken, Werkgever zoeken enzovoort.
Een filter kunt u gebruiken om een specifiekere zoekopdracht uit te voeren of om binnen uw overzicht selecties te maken op klant, verzuimmanager of groep. Bij openstaande dossiers zou u bijvoorbeeld kunnen filteren op alle dossiers die onder een bepaalde verzuimmanager vallen. Bij openstaande taken kunt u filteren op alle taken van een bepaalde klantengroep of misschien wilt u in het overzicht werknemer zoeken alle werknemers met een SFB status zoeken.

Als u regelmatig dezelfde zoekopdracht via een filter uitvoert, is het handig om dit filter op te slaan. In dit artikel leggen we uit hoe u filters kunt opslaan.
Als voorbeeld nemen we het filter in het overzicht Openstaande taken

Een filter opslaan als filterbutton

Stel, u bent als casemanager verantwoordelijk voor alle dossiers van afdeling Administratie onder klant Demobedrijf Schilderwerk.

In een dergelijke situatie moet u dus regelmatig alleen de openstaande taken van deze specifieke afdeling oproepen in het overzicht Openstaande taken.
Het is handig om deze zoekopdracht op te slaan, zodat u deze selectie altijd weer opnieuw kunt oproepen met 1 muisklik.

1. Klik op het tabblad Taken in de menubalk van VerzuimSignaal en klik vervolgens op Openstaande taken.De lijst met openstaande taken wordt getoond.

2. Klik op de filterknop  rechts bovenin het overzicht.


Het filter wordt geopend aan de rechterkant van het overzicht. U kunt in het filter specifiek zoeken op gegevens zoals Achternaam partner, personeelsnummer, bedrijfsnaam, afdelingsnaam, taaknaam, verzuimmanager enzovoort.

3. In ons voorbeeld willen we alle taken van dossiers onder afdeling Administratie. Dus bij bedrijfsnaam vullen we Demobedrijf Schilderwerk in en bij afdeling vullen we Administratie in.
]
Het zoeken naar de bedrijfsnaam in dit voorbeeld is niet noodzakelijk, maar er kunnen meerdere bedrijven met een afdeling Administratie voorkomen. Vandaar dat we de zoekopdracht zo gedetailleerd mogelijk invullen.

4. Wanneer u nu naar beneden scrollt in het filter kunt u klikken op Zoeken.
Alleen de openstaande taken uit dossiers van afdeling Administratie worden nu getoond.


5. Als uw zoekresultaat naar wens is kunt u tevens op Filters opslaan klikken onderin het filterscherm. 

Een pop-up venstertje wordt geopend waarin u uw filter een naam geeft.