Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Holding aanmaken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een holdingstructuur aanmaakt in VerzuimSignaal.
Een holdingstructuur is een bedrijf met een meerlagenstructuur. Het hoogste niveau noemen we de holding. Daaronder staan bedrijven.
Om een holding aan te maken dient u werkgever A onder werkgever B te plaatsen. Werkgever B wordt dan automatisch de holding en bedrijf A het onderliggende bedrijf.


Zoals u in onderstaand voorbeeld ziet zijn Demobedrijf Timmerwerk en Demobedrijf Schilderwerk aparte losstaande bedrijven in VerzuimSignaal.
In werkelijkheid is Demobedrijf Schilderwerk een onderdeel van Demobedrijf Timmerwerk en dient onder de laatstgenoemde werkgever geplaatst te worden.U gaat als volgt te werk:

1. Zoek op de naam van de werkgever die u onder een andere werkgever wilt plaatsen. Het makkelijkste is om het bedrijf op te zoeken via de organisatiestructuur zoals in bovenstaande afbeelding.
2. Klik op de werkgever die u onder een andere werkgever wilt plaatsen. U komt nu in het werkgeversdossier.
3. Klik op muteren  rechts naast de bedrijfsnaam. U komt nu in het werkgeversformulier, waar u alle instellingen van de werkgever ziet.
4. Bovenin de werkgevergegevens ziet u onder welke werkgever het bedrijf nu valt. Als de werkgever als losstaand bedrijf in uw omgeving is aangemaakt zal hier de naam van uw organisatie staan.5. Klik op het muteren icoontje rechts van het veld Bovenliggend bedrijf om een nieuw bovenliggend bedrijf te kiezen.
6. In onderstaand veld zoekt u op de naam van de werkgever waar dit bedrijf onder geplaatst dient te worden. In ons voorbeeld zoeken we op Demobedrijf Timmerwerk.


7. Selecteer de werkgever in het pull-down menu en klik rechtsbovenin het werkgeversformulier op de diskette  om op te slaan.

Demobedrijf Schilderwerk is nu onderdeel geworden van Demobedrijf Timmerwerk en de holdingstructuur is gerealiseerd. Demobedrijf Timmerwerk heeft nu een zwart bolletje gekregen voor de naam.
Het zwarte bolletje voor de werkgever geeft aan dat het een holding betreft. U kunt op het bolletje klikken om de meerlagenstructuur uit te vouwen zoals te zien is in onderstaand voorbeeld.TIP: Een holding- of meerlagenstructuur kunt u meerdere lagen diep maken. In bovenstaand voorbeeeld zou u een ander bedrijf weer onder Demobedrijf Schilderwerk kunnen plaatsen zodat u drie niveau's heeft.

TIP: Moet een van uw werkgevers juist uit een holding gehaald worden? Dit kunt u eenvoudig ongedaan maken door het proces te herhalen. Bij bovenliggend bedrijf selecteert alleen uw eigen organisatie. Bij het opslaan wordt de werkgever als losstaande werkgever in uw organisatiestructuur geplaatst.

Gerelateerde artikelen:
Afdeling verplaatsen
Werknemer verplaatsen
Werkgever toevoegen

 

Holding structuur toevoegen meerlagen klanten bedrijven onder elkaar
0 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties