Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Werknemer verplaatsen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een werknemer kunt verplaatsen. Afhankelijk van uw rolstellingen kunt u het volgende realiseren:
  1. De werknemer verplaatsen naar een andere afdeling.
  2. De werknemer verplaatsen naar een ander bedrijf binnen dezelfde holding.
  3. De werknemer verplaatsen naar een bedrijf onder een andere holding.
Voor alle drie de opties, begint u op hetzelfde punt. U mag naar de dienstverbandgegevens van de werknemer gaan en kiezen voor de button 'Wijzigen'.
Nadat u op de button 'Wijzigen' heeft geklikt, ontstaat er een nieuwe pop-up in uw beeldscherm met de inhoudelijke dienstverbandgegevens.

Let op!
Als u de medewerker verplaatst, gaat de verzuimhistorie ook mee. Dit heeft dus invloed op de verzuimcijfers. U kunt er ook voor kiezen om een nieuw dienstverband of subdienstverband aan te maken.
 


1. De werknemer verplaatsen naar een andere afdeling

Als u de dienstverbandgegevens van de werknemer heeft geopend, ziet u (mits er meerdere afdelingen zijn) een dropdownmenu achter 'Afdeling:'. Hier kunt u de andere afdeling selecteren en daarna kiezen voor de button 'Opslaan en sluiten'.

De werknemer is nu verplaatst naar de andere afdeling.
 

2. De werknemer verplaatsen naar een ander bedrijf binnen dezelfde holding

U opent wederom de dienstverbandgegevens van de werknemer. Achter 'Bedrijfsnaam:' klikt u op het bedrijfsicoontje. Daarna ontstaat er een zoekveld waar u een zoekterm kan invullen.Bij de zoekterm vult u (de eerste letters van) de bedrijfsnaam in waar de werknemer naartoe verplaatst moet worden. Daarna klikt u op het loepje om de zoekopdracht te starten.

In het dropdownmenu achter 'Bedrijfsnaam' kunt u nu het bedrijf zien staan waar u de werknemer wil plaatsen.


Het juiste bedrijf klikt u hier aan. Daarna kunt u bij de 'Afdeling' in het dropdownmenu de gewenste afdeling aanklikken (mits er een afdeling onder dit bedrijf ingericht staat).


Daarna kiest u voor 'Opslaan en sluiten'. De werknemer is nu verplaatst naar het andere bedrijf (en eventueel bijbehorende afdeling).
 

3. De werknemer verplaatsen naar een bedrijf onder een andere holding

Dit werkt op dezelfde manier als het verplaatsen van een werknemer naar een bedrijf binnen dezelfde holding. U kunt bij de zoekterm de naam van het bedrijf onder de andere holding invullen. Daarna kiest u, mits dit is ingericht, een afdeling. De instellingen slaat u op door te kiezen voor de button 'Opslaan en sluiten'. De werknemer is nu verplaatst naar een bedrijf binnen een andere holding.

Werknemer Verplaatsen Holding Bedrijf
1 persoon vindt dit handig. - Ik ook!

Reacties