Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Navigatiebalk

In dit artikel omschrijven we de werking en de mogelijkheden van de navigatiebalk in VerzuimSignaal.

 
De navigatiebalk bevindt zich in het linker kader van de applicatie. De navigatiebalk is met onderdelen als Snelzoeken, Recent bekeken, Organisatie bedoeld om u snel te laten navigeren door de applicatie.
Door op de rand van de navigatiebalk te klikken kunt u de hele navigatiebalk verbergen. Hierdoor wordt uw werkgebied in de applicatie nog groter.

Ieder onderdeeld van de navigatiebalk kunt u dichtvouwen door op het driekhoekje te klikken die in de afbeelding met pijlen  zijn aangegeven.

Door op de buttons onderin de navigatiebalk te klikken kunt u extra onderdelen inschakelen of reeds ingeschakelde onderdelen uitschakelen.
De mogelijke onderdelen worden hieronder toegelicht:


Snelzoeken
Via snelzoeken kunt u versneld zoeken naar één van uw werknemers.
Voer een zoekterm in (achternaam, BSN-nummer, adres, woonplaats, etc.) en druk op Enter of klik op het vergrootglas .
De zoekresultaten worden getoond in het overzicht Werknemer zoeken.
Als er geen zoekresultaten gevonden zijn kunt u gelijk het filter  gebruiken bij Werknemer zoeken om uw zoekopdracht te verfijnen.


Recent bekeken


Het onderdeel Recent bekeken toont de laatste vijf werknemerdossiers die u bezocht heeft. Rechts naast de werknemer staat het tijdstip waarop u het dossier bezocht heeft.

Het linker gekleurde bolletje vóór de werknemernaam toont aan of de werknemer mannelijk  of vrouwelijk  is. Het bolletje er rechts naast staat geeft het soort dossier aan. Voor meer uitleg over deze bolletjes kunt u het artikel Iconen in VerzuimSignaal bekijken.

Als u op Toon alle klikt ziet u alle dossiers die u recentelijk bekeken heeft van jong naar oud.


Organisatiestructuur


Het onderdeel Organisatie laat zien hoe uw bedrijvenstructuur is opgebouwd in VerzuimSignaal, of in het geval van arbodiensten of verzekeraars hoe uw klantenpopulatie is opgebouwd.

Een paars bolletje  staat voor een bedrijf. Door op het paarse bolletje te klikken ziet u welke afdelingen onder het bedrijf vallen.

Een zwart bolletje  geeft aan dat een bedrijf een zogenaamde holding is waar een of meerdere bedrijven onder vallen. Door op het zwarte bolletje te klikken ziet u welke bedrijven onder de holding vallen.

Een oranje bolletje  geeft een afdeling aan. Door op het oranje bolletje te klikken ziet u welke werknemers er onder de afdeling vallen.

 
TIP: Hoe u een holding kunt aanmaken wordt omschreven in het artikel Holding aanmaken.

U kunt via de organisatiestructuur ook een nieuw bedrijf toevoegen door te klikken op Werkgever toevoegen
Als u een bedrijf opent door op het paarse bolletje te klikken, dan kunt u onder een bedrijf ook een werkgever toevoegen. Het geopende bedrijf wordt dan automatisch een holding.

Als u een bedrijf opent door op het paarse bolletje te klikken kunt u een afdeling toevoegen door te klikken op Afdeling toevoegen

In de bovenste zoekbalk kunt u eenvoudig naar een bedrijfsonderdeel of een klant zoeken. Als u in het venster onder de zoekbalk op de naam van een bedrijf klikt wordt u doorgestuurd naar het Bedrijfsdossier.

In het kader links naast de Organisatiestructuur kunt u op een letter klikken om direct naar alle bedrijven te gaan die met die letter beginnen.


Nieuwe dossiers
Wanneer u op het pil icoontje klikt opent u het onderdeel Nieuwe dossiers in de navigatiebalk.
Dit onderdeel toont welke dossiers er als laatst bijgekomen zijn van nieuw naar oud. Het bolletje toont om wat voor dossier het gaat.
Klik op de naam werknemer om naar het dossier te gaan.


Geselecteerd
Wanneer u op het met de pijl aangegeven icoontje klikt opent u het onderdeel Geselecteerd in de navigatiebalk.
Als u in VerzuimSignaal in het dossier van een werknemer aan het werk bent, dan toont dit onderdeel de basis (contact)informatie van de werknemer totdat u een andere werknemer selecteert. Ook als u een bedrijfsdossier selecteert wordt dit onderdeel gevuld met de basis gegevens van een bedrijf.
 

Geselecteerd+
Wanneer u op het met de pijl aangegeven icoontje klikt opent u het onderdeel Geselecteerd+ in de navigatiebalk. 
Geselecteerd + is een uitgebreidere variant op het onderdeel Geselecteerd en vult de hele linker navigatiebalk. 
Als u meerdere onderdelen ingeschakeld hebt, dient u in de navigatiebalk dus naar beneden te scrollen om dit onderdeel te gebruiken.

Zoals u in bovenstaande afbeelding kunt zien toont dit onderdeel uitgebreide informatie over de werknemer die u geselecteerd heeft.


 
navigeren portaal menubalk menu interface GUI zoeken tabbladen navigatiebalk navigatie dashboard
7 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties