Preventief dossier aanmaken, sluiten en omzetten naar verzuimprotocol

Wanneer er geen sprake is van verzuim maar u wilt wel een dossier opbouwen dan kunt u kiezen voor het aanmaken van een preventief dossier.
Het kan ook gebruikt worden om alvast een dossier op te bouwen wanneer er sprake is van vermoedelijk toekomstig verzuim.
Een preventief dossier kan daarom op een later tijdstip ook omgezet worden naar een verzuimmelding. Hierover later meer.

We behandelen in dit artikel de volgende onderdelen:
1. Hoe start u een preventief dossier?
2. Een preventief dossier sluiten en eventueel omzetten naar een verzuimmelding.

1. Hoe start u een preventief dossier?

1.1 Zoek de werknemer en ga naar het dossier van de werknemer.

1.2 Rechts bovenin het dossier klikt u op preventief dossier  om een nieuw preventief dossier aan te maken.

Een pop-up venster wordt geopend.

1.3 Vul de datum (van aanmaken) in en een eventuele toelichting. Klik vervolgens op Opslaan en sluiten

Het preventieve dossier is aangemaakt en zichtbaar onder het tabblad Protocollen van het verzuimdossier.

Het preventieve dossier werkt eigenlijk hetzelfde als een verzuimdossier. U selecteert het dossier bovenin de dossier-selectiebalk en kunt vervolgens in het tabblad dossier documenten en notities toevoegen.

Een preventief dossier bevat geen vast protocol aan taken. U kunt uiteraard wel handmatig bibliotheektaken toevoegen aan het dossier.

2. Een preventief dossier sluiten en eventueel omzetten naar een verzuimmelding.

2.1 In de dossier-selectiebalk selecteert u het preventieve dossier wat u wilt sluiten.

2.2 Ga vervolgens naar het tabblad Protocollen of het tabblad Dossier en klik in de iconenbalk op het slotje

Een pop-up venster wordt getoond.

2.3 Vul de Datum afgerond in en klik op Opslaan en sluiten  om het preventieve dossier direct te sluiten.

2.4 Wanneer u een nieuwe ziekmelding wilt starten met daarin de inhoud van het preventieve dossier, dan kiest u bij Nieuw protocol starten voor "Ja".

Bij Selecteer een protocol kunt u kiezen of u een verzuimprotocol, zwangerschapsprotocol of overig protocol wilt starten.

2.5 Klik op Opslaan en sluiten  U wordt direct doorgestuurd naar het formulier waarin u de verzuimmelding, zwangerschapsmelding of het overige protocol kunt invoeren. Dit formulier is exact hetzelfde als wanneer u op de normale manier een verzuimmelding invoert.

Wanneer u het nieuwe protocol heeft opgeslagen, dan verdwijnt het preventieve dossier. De inhoud van het preventieve dossiers (denk aan notities en documenten) zijn overgenomen naar het nieuwe protocol wat u gestart heeft.