Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Instructie voor de werknemer

Inleiding

Jouw betrokkenheid als werknemer bij de opbouw van je eigen dossier en de communicatie tussen verschillende betrokkenen is erg belangrijk bij het reïntegratieproces. Met het nieuwe Werknemerportaal van VerzuimSignaal krijg je op een eenvoudige en veilige wijze inzicht in het reïntegratieproces. Hiermee krijg je een actievere rol in het proces door gebruik van een computer en/of smartphone. Meer achtergrondinformatie vindt je op Inleiding over Werknemerportaal


In dit artikel staan instructies voor de volgende zaken:
1. Account registreren vanaf uitnodiging
2. Tweefactorauthenticatie instellen
3. Dashboard en ziek melden
4. Dossiers
5. Hersteld melden

Tip: Sla de website werknemer.verzuimsignaal.nl op als favoriet. Dit maakt het inloggen makkelijker!


1. Account registreren vanaf uitnodiging

Jouw werkgever of (arbo)dienstverlener heeft je uitgenodigd om gebruik te maken van het Werknemerportaal. Je hebt een e-mail ontvangen met het verzoek een account te registreren voor het Werknemerportaal.

Stap 1: Klik in de mail die je hebt ontvangen op de blauwe validatielink om je als gebruiker van het Werknemersportaal te registreren. Je wordt doorgestuurd naar de validatiepagina. Vul op de validatiepagina het e-mailadres in waarop je de validatiemail heeft ontvangen en vul daarna de geboortedatum in als ''dd-mm-jjjj''.

Let op: Als jouw werkgever je e-mailadres met hoofdletters heeft geregistreerd, dan moeten deze hoofdletters ook overgenomen worden als gebruikersnaam. De gebruikte mailadres kan je terugvinden in de mail die je hebt ontvangen. 


Stap 2: Voer nu het wachtwoord in. Het wachtwoord kies je zelf en dient aan onderstaande criteria te voldoen. Klik op vervolgens op Wachtwoord aanmaken om het account te registreren.


Stap 3: Nadat je de voorgaande stappen hebt gedaan is je account geregistreerd en kan je inloggen in het Werknemerportaal. Je komt daarom in het inlogscherm terecht, voer hier je gebruikersnaam (e-mailadres) in en het door jou gekozen wachtwoord en klik op Inloggen.


Omdat je gaat inloggen in het Werknemersportaal, waar persoonlijke gegevens en dossierinhoud getoond kunnen worden, is het verplicht om tweefactorauthenticatie in te stellen. Na het inloggen met het door jouw geregistreerde account kom je in het instellingenscherm om tweefactorauthenticatie in te stellen.

Stap 4: Kies de gewenste methode van tweefactorauthenticatie. Volg goed de instructies op de schermen.

Klik op START om te beginnen.

Kies de wenselijke methode van tweefactorauthenticatie. Je hebt keuze uit SMS, Authenticator App en USB beveiligingssleutel, afhankelijk van welke opties je (arbo)dienstverlener of werkgever toe staat.