Instructie voor de VerzuimSignaal Applicatiebeheerder en gebruiker

Deze instructie is van toepassing voor applicatiebeheerders en overige gebruikers van VerzuimSignaal, die ook gaan werken met het Werknemerportaal. Om de instructie goed te doorlopen, dien je er zeker van te zijn dat de noodzakelijke modules reeds zijn geactiveerd door een consultant van VerzuimSignaal.

Voor meer informatie zie ook de algemene informatie over het Werknemerportaal

Dit artikel behandelt de volgende onderdelen.

1. Inrichting
2. Uitnodigen van werknemers in batch
3. Uitnodigen van werknemer(s) op individueel niveau
4. Delen van notities en documenten

1. Inrichting

1.1 Om medewerkers toegang te geven tot het Werknemerportaal dien je bij de werknemergegevens in VerzuimSignaal de onderstaande informatie accuraat te zijn gevuld:

•  E-mailadres van werknemer
  • Geboortedatum van werknemer

1.2 Als applicatiebeheerder dien je de volgende inrichting gereed te hebben om werknemers uit te kunnen nodigen voor het Werknemerportaal:

•  Uitnodigingssjabloon: deze wordt verstuurd naar de werknemer wanneer deze uitgenodigd wordt. Dit sjabloon dient voorzien te zijn met de tag [validatie_link].

Wanneer je gaat werken met het Werknemerportaal staat er standaard een uitnodigingssjabloon ingericht in VerzuimSignaal

1.3 Om volledig gebruik te maken van alle functionaliteiten dien je een aantal rolaanpassingen aan te vragen voor de onderstaande gebruikers:

Voor de applicatiebeheerder van VerzuimSignaal:

• Uitnodigen werknemers (dit is een beheermodule om werknemers te kunnen uitnodigen voor het gebruik van het Werknemerportaal).
  • Delen van taken (hiermee kunt u taken uit uw standaard verzuimprotocol of taakbibliotheek beschikbaar stellen in de dossiertijdlijn van de werknemer).

Voor bepaalde gebruikers van VerzuimSignaal (bijv. Casemanager of HR Adviseur)

• Delen van documenten met een werknemer (dit is een dossierfunctionaliteit om binnen VerzuimSignaal documenten zichtbaar te kunnen maken in het Werknemerportaal).
  • Delen van notities met een werknemer (dit is een dossierfunctionaliteit om binnen VerzuimSignaal notities zichtbaar te kunnen maken in het Werknemerportaal).

1.4. Met een VerzuimSignaal consultant kan je afstemmen welke functionaliteiten de werknemers aangeboden krijgen in het Werknemerportaal. Als je het Werknemerportaal alleen wil inzetten voor dossierinzage, kan je de ziek- en herstelmeldingsknoppen uit laten schakelen in het Werknemerportaal. Je kunt de knoppen ook laten vervangen door contactbuttons van de leidinggevende of casemanager van de werknemer.

Je kunt ook een combinatie van deze buttons inzetten.

2. Uitnodigen van werknemers in batch

Je kan de werknemers in bulk uitnodigen voor het Werknemerportaal via: Applicatie instellingen -> Werknemerportaal -> Werknemerportaal gebruikers

2.1 Ga naar de Applicatiebeheerinstellingen en scroll naar het onderdeel Werknemerportaal en klik op Werknemerportaal Gebruikers

2.2 Er volgt een overzicht van alle werkgevers/bedrijfsonderdelen waarvoor je bent geautoriseerd. Per bedrijf zie je alle werknemers en daarvan de reeds uitgenodigde werknemers van het Werknemerportaal.

2.3 Na het selecteren van een bedrijf zie je het volgende overzicht met werknemers van het gekozen bedrijf:

2.4 In dit overzicht selecteer je de werknemers die je als applicatiebeheerder toegang wil geven tot het Werknemerportaal. Bij elke werknemer is het noodzakelijk dat een uniek e-mail adres aanwezig is. Je kunt de geselecteerde werknemers uitnodigen door op één van de volgende buttons te klikken:

2.5 Er zal een pop-up venster verschijnen waarin het uitnodigingssjabloon geselecteerd dient te worden. Vervolgens klik je op Uitnodigen en sluiten.

2.6 Je keert automatisch terug naar het venster met werknemers. De reeds uitgenodigde werknemers worden onderaan het scherm als volgt getoond:

Je hebt nu het uitnodigingsproces doorlopen en de geselecteerde werknemers hebben een e-mail ontvangen.

TIP: Onder de kolom Status kan je zien of de werknemer het account heeft geactiveerd en toegang heeft.

3. Uitnodigen op individueel niveau

Je kan werknemers ook individueel uitnodigen voor het Werknemerportaal, dit staat hieronder beschreven:

3.1. Ga in VerzuimSignaal naar het dossier van de werknemer.

3.2. In de werknemerkaart zie je rechtsonderin een onderdeel met daarin de registratiestatus van de werknemer. Als de werknemer zich nog niet geregistreerd heeft, kan je de button Heruitnodiging Werknemerportaal gebruiken.

3.3. Wanneer je op de button (Her)Uitnodigen Werknemerportaal klikt opent een pop-up venster. In het pop-up venster vul je de volgende gegevens in:
  • Selecteer het e-mail adres van de werknemer.
  • Selecteer je de werknemersrol.
  • Selecteer het uitnodigingssjabloon (de opmaak van het e-mailbericht).

3.4. Klik tot slot op Uitnodigen en sluiten om de werknemer een e-mail met registratielink te versturen.

De werknemer ontvangt een e-mail en kan zijn eigen account registreren als gebruiker van het Werknemerportaal om vervolgens inzage te krijgen in zijn/haar dossier.

4. Delen van notities en documenten

Een VerzuimSignaal gebruiker kan vanuit een dossier in VerzuimSignaal een document of notitie delen met de werknemer in het Werknemerportaal. Hiervoor is een wijziging in de rol van de gebruiker noodzakelijk (zie hoofdstuk 1 van deze instructie). Bij gebruikers met deze roluitbreiding verschijnt onderaan een notitie of document een optie Inzichtelijk voor werknemer in het Werknemerportaal. Als de gebruiker deze checkbox activeert wordt de notitie na het opslaan getoond in het Werknemerportaal en is het inzichtelijk voor de werknemer.

Notitie delen

Document delen

UWV document

Let op: Wanneer je een UWV document niet hebt gedeeld met een werknemer en het document definitief maakt, krijgt je nog één keer de vraag of je het document met de werknemer wilt delen alvorens het document definitief gemaakt wordt. Een definitief document kan weer in concept geplaatst worden met de juiste rechten. Informeer hiernaar bij de applicatiebeheerder.

werknemerportaal werknemersportaal portaal dossierinzicht inrichting implementatie medewerker medewerkersportaal medewerkerportaal app werknemer
5 personen vinden dit handig. - Ik ook!