Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Werknemers exporteren

Werknemers exporteren


In VerzuimSignaal is het mogelijk om een lijst van werknemers te exporteren naar Excel. Het exporteren is handig voor uw eigen administratie, en via deze weg kunt u de werknemers (met gemuteerde informatie) weer importeren. In dit artikel wordt beschreven hoe u de lijst uit VerzuimSignaal kunt uitdraaien. Het is afhankelijk van uw rolinstellingen of het mogelijk is om deze export te realiseren. In het artikel 'Werknemers importeren' wordt het gehele proces beschreven om de werknemers daarna ook weer te importeren.

U kunt op twee verschillende manieren een lijst van werknemers exporteren: vanuit bedrijfsniveau (het bedrijf waar de werknemers onder vallen is dan al voorgeselecteerd) of via de algemene 'Werknemers exporteren'-button (u kunt hier één of meerdere bedrijven selecteren).


Werknemersexport via button 'Werknemers exporteren'

Onder het tabblad 'Werknemers' kunt u de button 'Werknemers exporteren' terugvinden.Zodra u op deze button heeft geklikt, verschijnt er een pop-up in beeld.

Achter 'Bedrijf' kunt u kiezen of u de werknemers van één of meerdere bedrijven wil exporteren. Door de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt te houden, kunt u de bedrijven los van elkaar selecteren. Tevens kunt u aangeven welke versie van Excel u gebruikt: 2003 en 2007 of hoger. Bij 'Werknemer selectie' kunt u de keuze maken of u alle werknemers wil exporteren, alleen de (in)actieve werknemers of de werknemers met een dienstverband binnen een bepaalde periode. Als laatste kunt u de keuze maken of u alle dienstverbanden wil uitdraaien of alleen de laatst actieve dienstverbanden. Zodra u de selectie heeft afgerond, kiest u voor de button 'Exporteren' bovenin de pop-up.

Het bestand wordt vervolgens geladen en kunt u de keuze maken of u het bestand wil openen of opslaan. In beide gevallen betreft het een .xlsx bestand. Het format is exact hetzelfde als de importsheet waarmee u werknemers kunt importeren inclusief de benodigde informatie hiervoor.


Werknemersexport vanuit bedrijfsniveau

Via de 'Organisatiestructuur' of via 'Werkgever zoeken' klikt u de bedrijfsnaam aan waarvan u de werknemers wil exporteren. In de werkgeverskaart staat de button 'Werknemers exporteren'.Het bedrijf wordt automatisch geselecteerd, maar u kunt ook nog bedrijven toevoegen aan de selectie. Het selectieproces en exportproces werkt vanaf hier hetzelfde als bij 'Werknemersexport via button 'Werknemers exporteren' onder het tabblad 'Werknemers'.

Werknemersexport Exporteren Werknemers Excel Importsheet
2 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties