Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

WAZO en 42e-weeksmelding verzonden naar het UWV

Zwangermeldingen (WAZO) en 42e-weeksmeldingen kunnen via de UWV koppeling verzonden worden naar het UWV. Graag geven we een toelichting wanneer de betreffende meldingen vanuit VerzuimSignaal verzonden worden naar het UWV bij gebruik van de koppeling.

WAZO
De zwangermelding aan het UWV wordt 28 dagen voor de ingangsdatum van het verlof aangeboden. Als de werkelijke ingangsdatum verlof niet gevuld is, wordt de melding 28 dagen voor de gewenste ingangsdatum verlof verstuurd. VerzuimSignaal controleert elke nacht de zwangerschapsdossiers of deze termijn bereikt is. Als een zwangerschapsmelding geregistreerd wordt, waarbij de ingangsdatum verlof al binnen de 4 weken valt, dan wordt de melding direct verstuurd.

De melding moet uiterlijk 2 weken voor de ingangsdatum van het verlof ingevoerd worden. Bij het te laat invoeren van de zwangermelding in VerzuimSignaal, wordt deze niet meer door de UWV koppeling verstuurd. Het UWV accepteert dat namelijk niet. Dus het moet dan handmatig bij hen gemeld worden.

42e-weeksmelding
De 42e-weeksmelding wordt verzonden tussen dag 286 - 290.
 
42e-weeksmelding 42 weken UWV koppeling UWV WAZO zwangermelding
0 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties