UWV Beschikking invoeren

Afhankelijk van uw rol kunt u in een verzuimdossier van de werknemer een UWV beschikking invoeren.

1. Ga in het verzuimdossier van een werknemer naar het tabblad Beschikking.

2. Klik vervolgens op toevoegen.

Een formulier met een aantal verplichte velden wordt getoond.
  • Bij Type beschikking selecteert u of het om een nieuwe beschikking gaat, een wijziging of een herleving.
  • Bij Beoordeling selecteert u welk soort beschikking het UWV heeft afgegeven. Denk bijvoorbeeld aan WGA, WIA 0-35 of Wajong.
  • Bij Status selecteert u of het om een toegekende beschikking gaat of een beëindiging van een beschikking.
  • ​Ingangsdatum: Hier geeft u aan vanaf welke datum de beschikking van kracht is.
Wanneer u een beoordeling kiest worden een aantal extra velden getoond. De velden zijn afgestemd op de beoordeling die u selecteert.

Bij het onderdeel Structureel functioneel beperkt kunt de SFB status van de werknemer op JA zetten. Wanneer deze status op JA staat zal voor de werknemer het WVP vangnet gestart worden bij een verzuimmelding en niet langer het reguliere WVP. De SFB status heeft dus invloed op de taken die bij de verzuimmelding van een werknemer getoond worden.

3. Wanneer de beschikking volledig is ingevuld kunt u op de diskette  klikken om de beschikking op te slaan. De beschikking wordt nu getoond in het dossier van de werknemer.