Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Activeren UWV koppeling

Wanneer u gebruik maakt van de automatische UWV koppeling DigiZSM, kunt u als beheerder zelf bedrijven aansluiten op deze koppeling. De koppeling is bedoeld om bepaalde digitaal meldingen te versturen naar het UWV. Meer informatie vindt u in het artikel UWV DigiZSM.

In dit artikel leggen we uit hoe u bedrijven/werkgevers in uw VerzuimSignaal applicatie kunt aansluiten op deze koppeling.
 
Belangrijk: De UWV DigiZSM koppeling kan pas gebruikt worden wanneer dit voor u door een consultant van VerzuimSignaal is ingericht voor uw VerzuimSignaal omgeving. Neem contact op met onze Support afdeling voor meer informatie.

1. Zoek in de applicatie de werkgever die u wilt aansluiten. Dit kan via Werkgever zoeken of eenvoudigweg door op het bedrijf te klikken in uw organisatiestructuur aan de linkerkant van de applicatie.

2. In het bedrijfsdossier klikt u op het potlood icoontje  om het bedrijf te wijzigen.


3. In het wijzigingsformulier scrollt u door naar het onderdeel UWV aansluiting In het aansluitingsformulier dient u de volgende velden in te vullen:

Actief: Met deze optie geeft u aan of de koppeling in- of uitgeschakeld staat.
Gedeeld met subbedrijven: Wanneer u de aansluiting inschakeld op een holdingbedrijf, dan kunt u met dit vinkje ervoor zorgen dat de aansluiting ook geldt voor alle onderliggende bedrijven.
Ingangsdatum: Vanaf deze datum is de koppeling actief.
Sector: Hier geeft u aan onder welke sector het bedrijf valt.
Risicogroep: Hier vult u de risicogroep in waar het bedrijf onder valt.
Loonheffingsnummer: Hier vult u het loonheffingsnummer van het bedrijf in.
E-mail t.b.v. recapitulatieberichten: Hier vult u het e-mail adres in waar recapitulatieberichten van het UWV naar verstuurd moeten worden. Dit is doorgaans een contactpersoon van het bedrijf wat u aan het aansluiten bent.
Recaputalitieberichten zijn berichten vanuit het UWV wanneer een document digitaal naar het UWV is verstuurd en er is een fout of onjuistheid in het document gevonden waardoor verdere behandeling niet mogelijk is. Wanneer u een dergelijk bericht krijgt dient u contact op te nemen met het UWV.

Vervolgens geeft u aan welke formulieren digitaal verzonden moeten worden.

4. Wanneer alle gegevens ingevuld zijn klikt u rechts bovenin de bedrijfsgegevens op de diskette   om de wijzigingen op te slaan.

 
Gerelateerde artikelen:
UWV DigiZSM
Werkgever muteren
UWV Digi ZSM DigiZSM koppeling aansluiting digitaal
1 persoon vindt dit handig. - Ik ook!

Reacties