SMS instellen

SMS is één van de authenticatiemethode om in te kunnen loggen in VerzuimSignaal op een veilige wijze. Uw applicatiebeheerder bepaalt op welke wijze u in kunt loggen. Dit kan alleen SMS zijn, maar mogelijk heeft u ook nog keuze uit andere methodes. Dit artikel gaat over het inloggen met SMS.

1. De registratiewizard doorlopen
2. Inloggen met SMS

1. De registratiewizard doorlopen

1.1 U logt in VerzuimSignaal in, zoals u gewend bent met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Na het inloggen komt u automatisch terecht in de registratiewizard.

1.2. Afhankelijk van welke keuzes uw applicatiebeheerder heeft ingesteld, wordt getoond van welke optie u gebruik kunt maken. Dit kunnen één of twee opties zijn (Authenticator App of SMS). U kiest hier voor de button 'SMS'.

Vervolgens komt in een nieuw pop-up venster deze informatie naar voren:

Klik op 'Instellen'.

U vult in het veld 'Telefoonnummer' uw eigen persoonlijke mobiele telefoonnummer in en klikt op 'Volgende'.

Binnen enkele ogenblikken ontvangt u een SMS op uw mobiele telefoon een zescijferige code. Deze code vult u in achter 'Verificatiecode'. Als de code correct is, verschijnt er een groen vinkje achter.

Als u de code niet binnen 30 seconden heeft ontvangen in uw SMS-box, kunt u kiezen voor de button 'Opnieuw versturen'.

Vervolgens klikt u op 'Opslaan' om daarna verder te gaan naar de Wizard en klik daar op 'Herstelcode' om naar de laatste stap te gaan.

1.3. In het laatste scherm wordt de eenmalige tweefactorauthenticatie herstelcode weergegeven. Dit is wederom een unieke code. Wij zijn wettelijk verplicht om de toegang tot het systeem extra te beveiligen door middel van tweefactorauthenticatie. Door deze extra tweede beveiligingslaag bent u de enige die kan inloggen.

Let op:  Mocht u in de toekomst uw gekozen tweefactorauthenticatie-methode niet meer kunnen gebruiken omdat u bijvoorbeeld een nieuwe telefoon heeft, dan zou u zelf ook niet meer kunnen inloggen op VerzuimSignaal. Om dit te voorkomen ontvangt u nu - eenmalig - een unieke herstelcode. Met deze herstelcode kunt u uw tweefactorauthenticatie-methode opnieuw instellen. Bewaar uw herstelcode op een veilige plaats. U kunt deze kopiëren en opslaan, of u kunt deze pagina printen en de print bewaren bij uw belangrijke gegevens.

Vervolgens vinkt u onderaan de pagina, ter bevestiging dat u de code goed en veilig heeft opgeslagen, de optie 'Mijn herstelcode is veilig opgeborgen' aan en kiest u voor de button 'Afronden'.

2. Inloggen met SMS

2.1. Nadat u de registratiewizard hebt doorlopen, kunt u in het vervolg gebruikmaken van SMS om veilig in te loggen in VerzuimSignaal. U logt in VerzuimSignaal in, zoals u gewend bent met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

2.2. Na het inloggen ontvangt u op het mobiele telefoonnummer dat u in de registratiewizard heeft geregistreerd per SMS een unieke code van zes cijfers. Deze vult u in bij het vakje 'Eenmalige code'.

3.3. Na het invullen van de code kiest u voor de button 'Inloggen'. U wordt doorgeleid naar VerzuimSignaal.

sms instellen als tweefactor authenticatie tweefactorauthenticatie multi meer multifactorauthenticatie meerfactorauthenticatie 2fa 2FA MFA mfa account beveiliging
57 personen vinden dit handig. - Ik ook!