Quarantaineprotocol VerzuimSignaal

Inrichting Overig protocol
1. Ga naar de Applicatie instellingen en vervolgens naar 'Protocollen'.

2. Maak rechtsboven met het groene plusje een nieuw protocol aan.
3.
Bepaal de naam voor het nieuwe protocol, bijvoorbeeld 'Quarantaine-protocol' en kies bij protocoltype voor 'verzuim'. Zet ook een vinkje bij 'Overige protocollen'.
4. Indien gewenst kun je nu het protocol opnieuw selecteren en met het groene plusje rechtsboven taken toevoegen. De werking hiervan is exact hetzelfde als bij een regulier WVP-protocol.
5. Ga tot slot naar de Applicatie instellingen en vervolgens naar 'Rollen' om (indien nodig) in te stellen dat de rollen die meldingen in het Quarantaine-protocol moeten kunnen doen dit kunnen doen. Hiervoor is het noodzakelijk dat voor de betreffende rol de onderstaande rol opties zijn geactiveerd:

Werking

1. Log in in VerzuimSignaal en ga naar het tabblad 'Werknemers', daar zie je nu de optie 'Overige protocollen' terug:

2. Klik hierop en selecteer vervolgens de werknemer die je wilt 'melden' door op de naam te klikken, selecteer vervolgens het protocol, bijv. Quarantaine-protocol, dat je wilt opstarten en dat je in de stap hiervoor hebt ingericht.

3. Geef aan per wanneer deze situatie ingaat en sla op.

Let op: de werknemer is nu niet ziek gemeld, maar er is uitsluitend aangegeven dat de werknemer thuis moet blijven in verband met richtlijnen van het RIVM. Als de werknemer zelf wél ziek is, kan de werknemer gewoon op de normale wijze ziek worden gemeld.

Inzichtelijk maken van het Quarantaine protocol

1. Ga naar Openstaande dossiers, ga rechtsboven naar het 'rode diamantje' en selecteer vervolgens iets daaronder 'Overige protocollen' en klik helemaal onderaan op 'Zoeken':

2. Je ziet nu uitsluitend alle 'Overige protocollen' waarbij het volgende van belang is:

• Indien je verder géén 'Overige protocollen' hebt ingesteld staan zie je uitsluitend het 'Quarantaine-protocol' terug;
  • Indien je óók andere 'Overige protocollen' in gebruik hebt, dien je eerst een kolom toe te voegen waarmee je inzichtelijk kan maken welk 'Overig protocol' het betreft. Een kolom toevoegen doe je via deze knop rechtsboven in het scherm:

• ​​Voeg nu de kolom 'Oorzaak/reden' (beschikbaar vanaf de mei release van VerzuimSignaal) toe en pas desgewenst de volgorde van de kolommen aan.

quarantaine corona protocol dossier dossiers thuisisolatie Covid19 Covid-19