Diagnose toevoegen

In het medisch dossier heeft u als medische gebruiker de mogelijkheid om een diagnose toe te voegen. In deze diagnose kunt u een CAS-code (Classificaties voor Arbo en SV) en een CVO (Classificatie van ongeval) selecteren en opslaan.

1. Zoek de werknemer op in de applicatie. Dit kan onder andere via Snelzoeken, Openstaande dossiers of Werknemer zoeken. Klik op de werknemer om naar het dossier te gaan.

2. In het werknemer dossier selecteert u in de dossier-selectiebalk eerst in welk verzuimdossier u aan het werk wilt. Standaard is de meest recente openstaande melding geselecteerd. In de meeste gevallen hoeft u de geselecteerde melding dus niet te veranderen, maar het is verstandig om altijd even te controleren of u in het juiste dossier aan het werk gaat.

3. Ga vervolgens naar het tabblad Medisch. Dat is het afgeschermde medische dossier waar u de diagnose wilt toevoegen.
Rechts bovenin bevinden zich alle functionaliteiten van het medisch dossier.

4. Klik rechts bovenin op het tweede icoontje van rechts, Diagnose toevoegen
Een nieuw pop-up venster wordt geopend waarin u een diagnose kunt invoeren.

Datum: Vul de datum in waarop u de diagnose stelt. Standaard wordt de actuele datum ingevuld.
Diagnose: Kies een diagnose (CAS-code) uit een voorgedefinieerde lijst. De CAS-code die u kiest wordt ingevuld in het verplichte (gele) veld onder de selectiebalk. U kunt de tekst in het verplichte veld daarna nog wel aanpassen.
CVO: Kies een CVO uit een voorgedefinieerde lijst. De CVO die u kiest wordt ingevuld in het verplichte (gele) veld onder de selectiebalk. U kunt de tekst daarna nog wel wijzigen.
Vermoeden beroepsziekte: Als u op de link klikt bij Klik hier om het te melden dan wordt u doorgestuurd naar de website beroepsziekten.nl Op deze website kunt u melding maken van beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen.

Eventuele extra informatie of opmerkingen kunt u kwijt in de tekst-editor.

5. Klik op Opslaan en sluiten  om de diagnose op te slaan. U kunt meerdere diagnoses toevoegen aan het medisch dossier van een werknemer.

Wanneer u een diagnose aan het invoeren bent, en u hebt nog informatie nodig uit de applicatie, dan kunt de diagnose tijdelijk bewaren op uw klembord met de optie Naar klembord en sluiten
De diagnose wordt dan bewaard in de bovenbalk van VerzuimSignaal.

Als de diagnose op het klembord staat kunt u verder werken in de applicatie en op ieder gewenst moment de diagnose openen vanaf het klembord, verder afmaken en opslaan.

Uw opgeslagen diagnose vindt u terug bij Diagnoses in het tabblad Medisch van het verzuimdossier.

Ga door naar:
Medisch document toevoegen
UWV document toevoegen
Diagnose toevoegen
Dossier exporteren
diagnose toevoegen medisch dossier cascode cas-code cvo cvo-code cvocode cas