Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Medische gebruikers (incl. "taakdelegatie" constructie)

Om een nieuwe medische gebruiker aan te vragen, gaat u rechts bovenin de applicatie met uw muis naar uw account naam. Er ontvouwt zich een menu en in dat menu klikt u vervolgens op Applicatie instellingen. 

1. Klik binnen het onderdeel Gebruikers & Beveiliging op Medische gebruikers. Een overzicht van alle bestaande eigen gebruikers wordt getoond.
2. Klik op Toevoegen  om een nieuwe gebruiker aan te maken.
3. Vul de gevraagde gegevens in (gele velden zijn verplicht).
Belangrijk: Vul het mobiele nummer in zonder streepjes of spaties. Het e-mailadres moet een persoonlijk e-mailadres zijn, waar alleen de gebruiker zelf bij kan (dus geen info@). 

TIP: bovenin het aanvraagformulier worden de artsen getoond die eerder zijn aangemaakt inclusief de status van de aanvraag.

 

TIP: Een van de verplichte velden is BIG-code. Meer informatie hierover vindt u op https://www.bigregister.nl/


Als de verplichte velden zijn ingevuld klikt u op opslaan 
Op dat moment komt de aanvraag automatisch binnen bij onze Supportdesk. Zij zullen een aantal controles uitvoeren en de aanvraag goedkeuren.
Op het moment van goedkeuren krijgt de nieuwe medische gebruiker een automatische e-mail met de gebruikersnaam, en een SMS met het wachtwoord.

Als de aanvraag is goedgekeurd is de gebruiker te vinden in de lijst met medische gebruikers. U kunt de gebruiker nu autoriseren voor bedrijven en werknemers.

Wanneer de aanvraag wordt afgekeurd krijgt u als aanvrager een e-mail van ons. Hierin wordt aangegeven waarom de aanvraag is afgekeurd en wat er aan gedaan kan worden om de aanvraag te laten goedkeuren. U dient dan een nieuwe aanvraag in te dienen via het hierboven omschreven proces.

Aanvraag Taakgedelegeerde
Voor het aanvragen van een medisch account voor bijvoorbeeld een taakdelegatie, een medisch secretaresse of een andere medische rol dient u een taakdelegatie aan te leveren. Hieronder wordt het proces stapsgewijs uitgelegd.

1) Als applicatiebeheerder voegt u een medische gebruiker toe via Applicatie instellingen > Medische gebruikers > Toevoegen. 

2) In de aanvraag vermeldt u het BIG-registratienummer van de arts waarvoor de niet-medische gebruiker gaat werken in het medische gedeelte van VerzuimSignaal. U vult verder de persoonlijke gegevens van de niet-medische gebruiker in, dus ook het eigen mobiele nummer en het eigen e-mailadres. Hier worden de inloggegevens naartoe gezonden, dus het is belangrijk de gegevens van tevoren goed te controleren.

3) Nadat u de aanvraag heeft verzonden, dient u een taakdelegatie aan te leveren. Wij verwachten dat u proactief de ingevulde taakdelegatie en geheimhouding, ondertekend door de bedrijfsarts en de niet-medische gebruiker, upload aan een ticket in Topdesk. Onderaan deze pagina kunt u een voorbeeld vinden van een taakdelegatie.

4) Vervolgens wordt de aanvraag geaccordeerd door de Servicedesk van VerzuimSignaal. De inloggegevens worden naar de gebruiker toegestuurd en daar ontvangt u een bevestiging van. Vervolgens kunt u de autorisatie van het account instellen. De aanvraag kan worden afgekeurd als er foutieve data in de aanvraag staat.

Let op! De aanvraag wordt afgekeurd als u geen taakdelegatie aanlevert die ondertekend is door de bedrijfsarts en de niet-medische gebruiker.


Medische gebruikers Medisch Bedrijfsarts Aanvraag Gebruikers Medische Taakdelegatie Account Gebruiker Taakgedelegeerde Verlengde arm
6 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties