Werknemerkoppeling

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je een aansluiting maakt en dat de aansluiting bedoeld is om een aantal instellingen te selecteren die op iedere onderliggende koppeling toegepast worden. In onderstaande helpartikel wordt beschreven hoe je een werknemerkoppeling  instelt. Een werknemerkoppeling bevat de werknemergegevens die van A naar B wordt verzonden.

Om een koppeling te kunnen toevoegen selecteer je eerst een aansluiting waar je de koppeling onder wilt aanmaken. Dit doe je door vanuit het dashboard van VerzuimConnect te klikken op de naam van de betreffende aansluiting. Wanneer hier veel aansluitingen staan kan je ook gericht zoeken op de aansluiting waaronder je een koppeling wilt maken. Wanneer je op de naam van de aansluiting geklikt hebt zie je in het volgende scherm de reeds bestaande koppelingen onder deze aansluiting. Hier heb je de optie om een nieuwe koppeling toe te voegen.

Koppeling toevoegen

Klik binnen de geselecteerde aansluiting op “+koppeling toevoegen“, de volgende invulvelden verschijnen:

Tabblad Koppeling

• Naam: Geef een naam die makkelijk herkenbaar is (bijvoorbeeld werknemerimport + [klantnaam])
  • Aansluiting: selecteer een aansluiting
  • Type: kies het type, in dit geval werknemer import
  • Activering: handmatig of automatisch.  Dit werkt overigens uitsluitend wanneer je kiest voor een aanlevering via SFTP, dit heb je in de aansluiting hebt ingesteld. Wanneer je bij de aansluiting hebt gekozen voor aanlevering via Webservice doet deze optie niks, want Webservice levert altijd automatisch aan.
    • Handmatig starten betekend dat je in moet loggen in VerzuimConnect en op de knop moet drukken om de koppeling te activeren. Voor het testen van nieuw ingestelde koppelingen adviseren wij deze instelling, nadat de testen succesvol zijn gebleken kan je deze instelling veranderen in Automatisch.
    • Bij automatisch wordt elke paar minuten gekeken of er berichten geplaatst zijn die dan opgepakt worden.
Nadat het bovenstaande staat ingesteld ga je bovenin naar het tabblad  “Dienstverband”.

Tabblad Dienstverband

• Niet bestaande afdelingen toevoegen: Ja/Nee
  • Wanneer je in de organisatiekoppeling hebt bepaald dat er niet standaard een afdeling onder elk bedrijf moet worden aangemaakt selecteer je hier in principe altijd ‘Ja”, zodat VerzuimSignaal altijd een afdeling aanmaakt wanneer er een werknemer werkzaam is op die afdeling.
  • Wanneer je in de organisatiekoppeling hebt bepaald dat er altijd standaard een afdeling onder elk bedrijf moet worden aangemaakt kan je hier in principe “Nee” kiezen.

Nadat het bovenstaande staat ingesteld ga je bovenin naar het tabblad  “Werknemer”.

Tabblad Werknemer

• Werknemer aanlevermethode: Incrementeel / Volledig
    • Volledig: wanneer je kiest voor ‘volledig’ gaat er elke keer dat de werknemer koppeling draait de volledige populatie van werknemers vanuit het bronsysteem naar VerzuimSignaal
    • Incrementeel: wanneer je kiest voor ‘incrementeel’ worden uitsluitend de wijzigingen ten opzichte van de eerdere aanlevering verstuurd van het bronsysteem naar VerzuimSignaal.

Overigens wordt deze instelling op dit moment nog registratief gebruikt maar in de toekomst gaat VerzuimConnect hiermee bepalen hoeveel data er verwerkt gaat worden (alles of alleen mutatie). Wij adviseren dus om dit meteen goed in te stellen. Indien je niet altijd alle data aangeleverd wilt hebben maar uitsluitend de mutaties dien je dit altijd in de aanlevering in te stellen.

Na het instellen van alle opties op de verschillende tabbladen klik je rechts onderin op ‘opslaan’.
Koppeling Dataexchange VerzuimConnect Verzuimconnect ingaande koppeling uitgaande koppeling SIVI SIVI 2017 NVS Data werknemerkoppeling Import