Verzuimreden

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u nieuwe verzuimredenen aanmaakt en beheert in de inrichting van uw VerzuimSignaal applicatie.

Om een nieuwe verzuimreden toe te voegen gaat u rechts bovenin de applicatie met uw muis naar uw account naam en klikt u vervolgens op Applicatie instellingen. Vervolgens klikt u in het onderdeel Stamgegevens op  Verzuimreden.

Hier kunt u de verzuimreden(en) opgeven die opgegeven die worden getoond wanneer u in de applicatie een ziekmelding invoert. Deze verzuimredenen komen bijvoorbeeld terug in rapportages. Houd bij het aanmaken van verzuimreden altijd de privacyrichtlijnen in acht.
1. Klik op Verzuimreden. Een overzicht van alle aangemaakte verzuimredenen wordt getoond.
2. Klik op Toevoegen  om een nieuwe verzuimreden aan te maken.
3. Geef de verzuimreden een naam en geef aan bij welk type protocol (ziek of ziek t.g.v. zwangerschap) het hoort.

Let op! Als u een verzuimreden verwijdert, blijft de reden nog wel actief bij de historische verzuimmeldingen. Alleen bij nieuwe verzuimmeldingen kan deze verzuimreden niet meer gekozen worden.
TIP: Bij opties kunt u aangeven of de verzuimreden gebruikt mag worden door interne en/of externe gebruikers, of de verzuimreden tijdens een ziekmelding gebruikt mag worden en of de verzuimreden bij het aanmaken van een interventie kan worden opgegeven.
TIP: Indien specifieke verzuimreden niet gekozen mogen worden bij een van uw bedrijven, afdelingen of medewerkers, kunt u onder “Deze verzuimreden uitsluiten voor” aanvinken wie u wilt uitsluiten.

U kunt de volgorde aanpassen door op de groene pijltjes  voor de verzuimreden te klikken. In deze volgorde worden de verzuimredenen getoond bij het ziekmelden van een werknemer.