Taakvoorwaarden

In VerzuimSignaal protocollen kunt u taken inrichten met een zogenaamde Taakvoorwaarde.
Deze taken zijn net als alle taken onderdeel van de door u ingerichte verzuimprotocollen, echter zullen deze taken bij een verzuimtraject alleen gestart worden als de verzuimsituatie aan een bepaalde voorwaarde voldoet.

U moet hierbij denken aan taken die alleen starten bij een bepaalde verzuimreden, wanneer werknemers met een bepaald risicoprofiel worden ziekgemeld of ziekmeldingen van werknemers van een bepaalde klantengroep.

Voorbeeld:

Bij de taak wordt de voorwaarde gecreëerd:
Type: Reden ziekmelding
Voorwaarde: = (is gelijk aan)
Waarde: Ziek a.g.v. zwangerschap
De taak zal dan alleen geactiveerd worden wanneer een ziek a.g.v. zwangerschap melding wordt ingevoerd.

Zo stelt u het in

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechts bovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen

2.  Klik op protocollen en klik vervolgens op het protocol waarin u een taak met taakvoorwaarde wilt instellen, bijvoorbeeld het protocol WVP.

3. Klik op de taak waaraan u een voorwaarde wilt verbinden.

4. In het instellingenformulier van uw taak klikt u bij Taak voorwaarden op toevoegen.

Een pop-up venster met de beschikbare taakvoorwaarden wordt getoond.

5. Bij type kiest u welke taakvoorwaarde u wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Verzuimfrequentie (afgelopen jaar). Met deze taakvoorwaarde zorgt u er bijvoorbeeld voor dat de taak pas ingeschoten wordt als een werknemer een bepaalde verzuimfrequentie heeft bereikt in 365 dagen.

6. Vervolgens kiest u in het selectiemenu daaronder de voorwaarde. Bijvoorbeeld = (is gelijk aan) of > (is groter dan). In ons voorbeeld kiezen we voor = (is gelijk aan).

7. Bij waarde (meldingen) kiest u om hoeveel verzuimmeldingen het gaat. In dit voorbeeld kiezen we voor drie verzuimmeldingen. Het veld waarde kan verschillen per taakvoorwaarde of is bij sommige taakvoorwaarde niet aanwezig.

8. Klik om de diskette  om de taakvoorwaarde aan uw taak te verbinden. U hoeft daarna niet nogmaals de taak op te slaan.

De taakvoorwaarden is ingesteld. Bovengenoemde voorbeeldvoorwaarde zorgt er voor dat de taak alleen gestart wordt bij de derde verzuimmelding van een werknemer in de afgelopen 365 dagen.

TIP: U kunt meerdere voorwaarden aan een taak toevoegen. De taak moet dan voldoen aan beide voorwaarden voordat hij in een protocol ingeschoten wordt.

Naast bovenstaand voorbeeld kunt u kiezen uit een aantal andere taakvoorwaarden, we geven hieronder nog een aantal extra voorbeelden van in te stellen taakvoorwaarden.

Type: Percentage hersteld
Voorwaarde: > (is groter dan)
Waarde: 50

Werking: De taak wordt alleen ingeschoten wanneer de werknemer gedeeltelijk hersteld wordt gemeld met een herstelpercentage wat hoger is dan 50%

Type: Gerelateerd aan
Voorwaarde: = (is gelijk aan)
Waarde: Ongeval

Werking: De taak wordt alleen ingeschoten wanneer er een ziekmelding is ingevoerd waarbij is aangegeven dat het een ongeval betreft.

Type: Samengesteld na zwangerschap
Voorwaarde: Geen voorwaarde selectie mogelijk

Werking: De taak wordt alleen ingeschoten wanneer de werknemer verzuimt aansluitend aan het zwangerschapsverlof, waardoor de verzuimmelding samengesteld is geworden met het verzuim vóór het zwangerschapsverlof.

Type: Vangnet
Voorwaarde: Ja

Werking: De taak wordt alleen ingeschoten als de werknemer die u ziek meldt een SFB status heeft.

Type: Bereiken einde dienstverband
Voorwaarde: Geen voorwaarde selectie mogelijk
Waarde: (dagen van te voren): 2

Werking: De taak wordt ingeschoten wanneer de einddatum van het dienstverband van de werknemer bereikt is. In het veld waarde geeft u aan hoeveel dagen vóór de einddatum van het dienstverband de taak gestart moet worden. In dit voorbeeld krijgt de gebruiker dus twee dagen vóór de uit dienst datum de taak in het dossier van de werknemer.
taakvoorwaarde taakvoorwaarden voorwaarden taken taak