Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Sjabloongenerator

Het is mogelijk om in VerzuimSignaal standaard brieven of formats in te richten die u kunt gebruiken als u in VerzuimSignaal werkt. Denk hierbij aan uitnodigingsbrieven voor een bedrijfsarts, spreekuurrapportages en terugkoppelingen waarbij het mogelijk is om bepaalde gegevens automatisch te laten vullen zoals NAW gegevens van een werknemer, afspraak gegevens uit de planningsagenda of een ondertekening. Deze sjablonen kunt u aan taken of notities koppelen.


In dit artikel leggen we uit hoe u sjablonen kunt aanmaken.

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechts bovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen

2.  Scroll door naar het onderdeel Notities en documenten en klik op Sjablonen


3. Klik op de groene plus  om een nieuw sjabloon toe te voegen.

4. Geef het sjabloon een naam en bepaal het type (verplicht veld).
Het type bepaalt in welke modules het sjabloon te gebruiken is (bijvoorbeeld in de agenda of in een verzuimdossier). Kies vervolgens de categorie (eigen) document of notitie). Dit bepaalt wanneer het document beschikbaar is.5. In het vak Sjabloon ziet u een tekst-editor waar u vervolgens uw sjabloon kunt vormgeven. 
 
Let op: Wij adviseren u om het sjabloon compleet in de VerzuimSignaal editor op te bouwen en niet vanuit een Word bestand te kopiëren. Als u een sjabloon rechtstreeks kopieert vanuit Word kunnen we niet garanderen dat de layout van het sjabloon in de praktijk er goed uit ziet. Dit komt omdat er een andere tekst editor wordt gebruikt in onze sjabloongenerator dan bijvoorbeeld Word.

6. Op bepaalde plekken in de brief kan automatisch gegenereerde informatie vanuit VerzuimSignaal worden ingevuld. Typ de tekst van uw brief. Klik op de plek waar u informatie uit VerzuimSignaal in wilt vullen, en klikt vervolgens rechts in beeld op de te kiezen sjabloontags.Selecteer eerst in welke categorie u een veld automatisch wilt laten invullen. Selecteer vervolgens daaronder het specifieke veld dat u wilt laten invullen. Als u op een specifiek sjabloontag klikt wordt deze automatisch toegevoegd aan het sjabloon.

Het sjabloon kan ook in HTML worden opgemaakt. Klik hiervoor op de Broncode knop linksboven.Helemaal onderin kunt u bij Beschikbaar voor kunt u aangeven of het sjabloon voor alle groepen of een deel van de groepen (zie het artikel Groepsbeheer), en voor alle rollen of een deel van de rollen beschikbaar gesteld wordt. Ook kunt u hier aangeven of dit sjabloon een standaard sjabloon is. Een standaard sjabloon wordt automatisch geselecteerd als u een notitie of document toevoegt in de applicatie.  

Klik op het diskette-icoon  om het sjabloon op te slaan. Om een sjabloon te wijzigen of te verwijderen  klikt u op de naam van het sjabloon in het overzicht van sjablonen.
 

Bedrijfslogo's uploaden en plaatsen in het sjabloonVoordat u een bedrijfslogo in een sjabloon kunt plaatsen dient u dit logo eerst in VerzuimSignaal te uploaden. Deze afbeeldingen kunt u vervolgens gebruiken in de sjabloongenerator waarmee u standaard brieven en documenten aanmaakt, u vindt het geuploade logo onder de sectie "Algemeen/Gebruikers" in de sjabloongenerator

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechts bovenin de applicatie. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen.

2. Scroll door naar het onderdeel Notities en documenten en klik op bedrijfslogo's.


Het overzicht met eventuele eerder geplaatste logo's wordt getoond.

3. Rechts bovenin het overzicht klikt u op toevoegen 

4. Bij bestand kiezen kunt u een afbeelding uploaden vanaf uw systeem. Het bestand mag maximaal 8mb zijn.
TIP: We adviseren om de afbeelding te uploaden op ware grootte. Dus op het formaat zoals u het in de applicatie wilt gebruiken. Wanneer u de afbeelding in de applicatie verkleint zoals aangegeven bij punt 5 van dit artikel kan er kwaliteitverlies van de afbeelding optreden.

5. Wanneer de afbeelding geplaatst is klikt u op de diskette  om op te slaan.

U wordt teruggestuurd naar het overzicht waar u alle logo's kunt terug vinden. In het overzicht kunt u op de naam van een bestand klikken om het te downloaden.
 
brieven terugkoppeling tabel standaard standaardbrief sjabloon sjablonen sjabloongenerator sjabloontags koppelvelden editor no-show uitnodigingsbrief Logo bedrijfslogo
2 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties