Dienstverbandsoorten

VerzuimSignaal levert een standaard lijst met dienstverbandsoorten die gekozen kunnen worden bij het aanmaken van nieuwe werknemers. Denk aan dienstverbanden van onbepaalde tijd, bepaalde tijd, oproepkracht of een stagiaire. Vanaf de release van 22 april 2015 kunt u dienstverbandsoorten die in uw organisatie niet gebruikt worden, uitschakelen/onzichtbaar maken.

Let op!
- Het beheer van de dienstverbandsoorten kan alleen gedaan worden door applicatiebeheerders. Zodra een applicatiebeheerder een dienstverbandsoort afschermd, zien andere gebruikers dit ook niet meer terug.
- Als een dienstverbandsoort al is toegekend aan een werknemer, kan dit niet meer worden uitgeschakeld bij de instellingen van de dienstverbandsoorten.

1. Dienstverbandsoorten tonen/onzichtbaar maken.

In de applicatie kiest u voor de button 'Applicatie instellingen'.

Op de nieuwe pagina kunt u onder het kopje 'Stamgegevens' de button 'Dienstverbandsoorten' terugvinden.

Vervolgens wordt de lijst getoond met alle dienstverbandsoorten.

Door het vinkje voor het dienstverbandsoort uit te zetten, wordt na het opslaan dit soort niet meer getoond.

Op basis van bovenstaand voorbeeld, worden de dienstverbandsoorten 'Uitzendkracht' en 'Stagiaire' niet meer getoond. Vervolgens kunt u de instellingen opslaan door op de diskette rechtsbovenin VerzuimSignaal te klikken.

2. Op welke plaatsen worden de dienstverbandsoorten wel/niet getoond?

Op het moment dat u de dienstverbandsoorten in- of uitschakeld, kunt u dat hier terugvinden:

- Bij de dienstverbandgegevens van de werknemer. In het voorbeeld bij punt 1 zijn de soorten 'Uitzendkracht' en 'Stagiaire' uitgeschakeld. U kunt bij de dienstverbandgegevens van de werknemer de keuze van deze dienstverbandsoorten niet meer maken.

- Bij de statistiek- en rapportgenerators. In het voorformulier van de rapportagemogelijkheden kunt in een aantal gevallen kiezen over welke dienstverbandsoorten u de verzuimcijfers wenst uit te draaien. De uitgeschakelde dienstverbandsoorten worden hier niet meer getoond indien dit zo is ingericht.

Dienstverbanden Beheer Dienstverbandsoorten