Huidige status: OK Er zijn op dit moment geen bekende storingen.

Werknemer verwijderen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u werknemers kunt verwijderen in VerzuimSignaal. Dit kan gebruikt worden wanneer een werknemer per abuis dubbel is ingevoerd in VerzuimSignaal.

Let op: Het verwijderen van een werknemer is definitief en is niet hetzelfde als een werknemer uit dienst melden. Wilt u een werknemer uit dienst melden? Bekijk dan het artikel Werknemer muteren.

Een werknemer kunt u alleen verwijderen indien er geen verzuimdossier aanwezig is. Wanneer er een dossier aanwezig is bij een werknemer kan de verwijder button niet gebruikt worden. Dit is een veiligheidsfunctie die voorkomt dat dossiers verloren gaan.

U gaat als volgt te werk:

1. Zoek de werknemer die u wilt verwijderen via Werknemer zoeken of Snelzoeken.

2. Klik op de naam van de werknemer om naar het dossier te gaan.

3. In de werknemerkaart van het dossier klikt u rechts naast de naam van de werknemer op het potloodje.



U komt in het Werknemer muteren formulier van de werknemer.

4. Klik rechts bovenin het formulier op de verwijderbutton  om de werknemer te verwijderen.

De werknemer is nu definitief uit de database verwijderd.

Kunt u de werknemer niet verwijderen omdat er dossiers geregistreerd zijn bij de werknemer? Dan kunt u het beste de werknemer uit dienst melden via Werknemer muteren. Zo gaat de verzuimhistorie niet verloren.
 
Gerelateerde artikelen:
Werknemer toevoegen
Werknemer verplaatsen
Werknemer muteren
Werknemers importeren
werknemer werknemers verwijderen delete verwijder
4 personen vinden dit handig. - Ik ook!

Reacties