Authenticator app instellen

De Authenticator App is één van de nieuwe authentificatiemethoden om in te kunnen loggen in VerzuimSignaal op een veilige wijze. Uw applicatiebeheerder bepaalt op welke wijze u in kunt loggen. Dit kan alleen de Authenticator App zijn, maar mogelijk heeft u ook nog keuze uit andere methodes. Dit artikel gaat over het inloggen met de Authenticator App.

1. Authenticator App downloaden en de eerste keer inloggen
2. De registratiewizard doorlopen
3. Inloggen met Authenticator App
4. Tweefactorauthenticatie opnieuw instellen

1. Authenticator App downloaden en eerste keer inloggen

De gebruiker hoeft géén mobiel telefoonnummer of e-mailadres op te geven. De gebruiker dient wel over een smartphone met internetverbinding (via WiFi) te beschikken waar de app op gedownload kan worden. De meest bekende authenticatie-app is Google Authenticator. De gebruiker kan deze app gratis downloaden uit de App Store of Playstore en is geschikt voor alle Apple en Android toestellen. Er bestaan tevens andere Authenticator Apps, zoals bijvoorbeeld van Microsoft.

1.1.
Open op uw mobiele telefoon de ‘Playstore’ app van Google.

1.2. In de ‘Playstore’ zoekt u in het zoekvenster op ‘Google Authenticator’.

1.3. In de Playstore komt de ‘Google Authenticator’ naar voren. U kunt deze nu installeren. Zodra u op ‘Installeren’ heeft geklikt, wordt de app automatisch geïnstalleerd op uw telefoon. Dit duurt ongeveer 20 seconden, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

1.4. Als de installatie is afgerond, komt de ‘Google Authenticator’ tussen de andere apps op uw telefoon te staan. Hier kunt u vervolgens de app openen. Als u de ‘Google Authenticator’ heeft gestart, krijgt u het onderstaande beginscherm te zien. U klikt op 'STARTEN’. Het instellen van de ‘Google Authenticator’ is begonnen.

1.5. In dit scherm klikt u rechts naast ‘OVERSLAAN’ op het pijltje, u gaat hiermee naar het volgende scherm. U hoeft in dit scherm verder niets te doen. Ook in dit scherm klikt u rechts naast ‘OVERSLAAN’ op het pijltje, u gaat hiermee naar het volgende scherm. U hoeft in dit scherm verder niets te doen.