Gebruikers verplaatsen


In VerzuimSignaal kunt u Werkgever gebruikers verplaatsen van het ene naar het andere bedrijf. Dit kunt u gebruiken wanneer u van een losstaande werkgever een holding structuur aanmaakt, en een reeds bestaande gebruiker naar het holdingniveau wilt verplaatsen zodat de gebruiker alle bedrijven onder de holding kan zien.

In dit artikel leggen we uit hoe u een gebruiker kunt verplaatsen.
Voor het aanmaken van een holding kunt u het artikel Holding aanmaken bekijken.

In ons voorbeeld hebben we een holding aangemaakt. Demobedrijf Timmerwerk en Demobedrijf Schilderwerk vallen nu onder de holding Aannemer Jansen.

 
TIP: Voor het aanmaken van een holding kunt u het artikel Holding aanmaken bekijken. 


Demobedrijf Timmerwerk heeft echter nog een werkgever gebruiker die we in deze tutorial willen verplaatsen naar het hoogste niveau, namelijk Aannemer Jansen zodat de gebruiker met zijn/haar inlogaccount zowel Demobedrijf Schilderwerk als Demobedrijf Timmerwerk kan zien.

Om deze gebruiker te verplaatsen moet u het volgende doen:

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechtsbovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen. 

2.  Scroll door naar het onderdeel Gebruikers en beveiliging en klik op Werkgever gebruikers


3. Zoek in het volgende overzicht de naam van de werkgever waaronder de gebruiker valt en klik op het bedrijf. In ons voorbeeld is dat Demobedrijf Timmerwerk. 


Een lijst met werkgever gebruikers onder deze werkgever wordt getoond.

4. Klik op de werkgever gebruiker die u wilt verplaatsen. In ons voorbeeld gebruiker Klaassen.




U komt terecht in de accountgegevens van de werkgever gebruiker.
Bovenin de accountgegevens ziet u onder welk bedrijf de gebruiker valt.


5. Klik op het potloodje naast de bedrijfsnaam. Er verschijnt een zoekveld waarin u de naam van de holding intypt. In ons voorbeeld is dat Aannemer Jansen.


6. Selecteer de holding, en klik in de accountgegevens van de gebruiker rechts bovenin op de diskette  om op te slaan.

Na het opslaan wordt het gebruikersformulier ververst. De gebruiker staat nu op holdingsniveau.
Zoals u in onderstaande afbeelding kunt zien is de gebruiker nog steeds geautoriseerd voor Demobedrijf Timmerwerk, waar de gebruiker vandaan komt.
U kunt de autorisatie echter uitbreiden zodat de gebruiker een of alle werkgevers en afdelingen onder de holding kan zien.


Belangrijk om te weten:
-Wanneer u een gebruiker verplaatst naar een hoger niveau, waardoor de gebruiker eigenlijk meer zou kunnen zien in de applicatie, dan zet VerzuimSignaal uit veiligheid nooit zomaar extra autorisatie aan. De uitbreiding van autorisatie dient altijd handmatig uitgevoerd te worden na het verplaatsen van de gebruiker.

-Wanneer u een gebruiker verplaatst naar een lager niveau of een bedrijf waar de gebruiker voorheen niet voor geautoriseerd was, dan zet VerzuimSignaal uit veiligheid nooit zomaar de autorisatie aan voor het nieuwe bedrijf. Dit autorisatie dient ook dan handmatig uitgevoerd te worden na het verplaatsen van de werknemer.
 
Gerelateerde artikelen:
Autorisatie
Werkgever gebruikers
Holding aanmaken


 
gebruikers gebruiker verplaatsen gebruiker verplaatsen gebruikers verplaatsen
1 persoon vindt dit handig. - Ik ook!

Reacties