Veelgestelde vragen VerzuimConnect

Deze FAQ (Frequently Asked Questions of veelgestelde vragen) bevat een selectie van de veelgestelde vragen over VerzuimConnect. Wellicht is je vraag al eens beantwoord. Ben je applicatiebeheerder en heb je vragen die hier niet tussen staan? Laat het ons gerust weten.

Klik op een van de veelgestelde vragen om het antwoord te tonen.

• 1. Wat is VerzuimConnect precies?

VerzuimConnect is een beheeromgeving om koppelingen te configureren tussen een bronsysteem van een bedrijf/klant en VerzuimSignaal.
  • 2. Voor wie is VerzuimConnect precies bedoeld?

Voor partners van VerzuimSignaal die voor hun eindklanten zelfstandig koppelingen willen aansluiten.
  • 3. Ik heb maar 1 koppeling, is VerzuimConnect dan interessant voor mij?

Zelfs voor één koppeling is VerzuimConnect interresant zijn vanwege de mogelijkheid om de configuratie van een koppeling te wijzigen en de logging van een koppeling te kunnen inzien.
  • 4. Kan ik in VerzuimConnect ook koppelingen ”monitoren”?

Ja, er zit een monitoringfunctie in VerzuimConnect. Je kunt logboeken raadplegen van koppelingen die gedraaid hebben, maar ja kunt ook 'live' meekijken. Daarnaast kan je vanuit VerzuimConnect notificatiemails laten verzenden die je dan ontvangt wanneer er iets niet goed loopt in de koppeling en er uitval optreedt.
  • 5. Hoeveel koppelingen kan ik aansluiten met VerzuimConnect?

Er zit geen limiet aan het aantal koppelingen dat aangesloten kan worden.
  • 6. Er is uitval is geconstateerd in een koppeling, wat moet ik dan doen?

Vooral niet in paniek raken! In de logging is namelijk te zien wat de reden van uitval is geweest. Afhankelijk van de reden van uitval kan hier op geacteerd worden. Op de helppagina van VerzuimConnect vind je een overzicht met de meest voorkomende uitvalsmeldingen en bijbehorende oplossing.
  • 7. Werkt VerzuimConnect ook op een tablet?

Vooralsnog in de software niet responsive, dit betekend dat VerzuimConnect wel te benaderen is op een tablet of mobiele telefoon maar dat de weergave van de applicatie niet optimaal zal zijn.
  • 8. Kan ik in VerzuimConnect ook logfiles raadplegen?

Ja, de logfiles van de koppeling zijn beschikbaar binnen VerzuimConnect.
  • 9. Als in VerzuimSignaal een klant wordt afgesloten, bij vertrek van de klant, wordt dit automatisch aangepast in VerzuimConnect?

Nee, de koppeling moet handmatig in VerzuimConnect worden gedeactiveerd
  • 10. Kan ik in VerzuimConnect zien hoeveel, en welke gegevens er verwerkt zijn?

Nee, de aangeleverde berichten zijn niet beschikbaar binnen verrzuimConnect. Er zijn wel logs over de verwerkte berichten beschikbaar waarin de resultaten en statistieken van de betreffende aanlevering te raadplegen zijn.
  • 11. Kan ik vanuit VerzuimConnect ook pro-actieve signaleringen krijgen wanneer de koppeling niet draait, bijv. door een mail te ontvangen?

Ja, er zit een email notificatiefunctie in VerzuimConnect.
  • 12. Is VerzuimConnect AVG proof?

Ja, VerzuimConnect is AVG proof.
  • 13. Waarom kan ik geen inhoud van aangeleverde bestanden inzien in VerzuimConnect?

VerzuimConnect is een gererieke oplossing die door een verscheidenheid aan klanten wordt gebruikt.  De aangeleverde berichten bevatten persoonsgegevens die altijd zorgvuldig behandeld moeten worden en waarvan niet voor ons is vast te stellen wie inzicht in deze gegevens mag hebben.
  • 14. Heb ik als ik met VerzuimConnect werk Unit4 echt niet meer nodig voor een koppeling?

Nee, in principe kan je een ingaande SIVI koppeling volledig zelfstandig aansluiten zonder hulp vanuit Unit4. .
  • 15. Heb ik diepgaande ICT kennis nodig voor VerzuimConnect?

Nee, er is geen diepgaande ICT kennis nodig om een koppeling aan te sluiten. Maar enige globale kennis van datauitwisseling tussen systemen is wel gewenst. Daarnaast adviseren we je wel om altijd alle documentatie goed door te lezen, en de releasenotes te blijven lezen, voordat je een nieuwe koppeling instelt.
  • 16. Kan ik met VerzuimConnect elke koppeling aansluiten?

Nee, in eerste instantie is het alleen nog mogelijk om ingaande koppelingen aan te sluiten op basis van SIVI NVS 2017.
  • 17. Welke gegevens kan ik met VerzuimConnect koppelen?

De SIVI 2017 berichten voor organisatie, werknemer en verzuim gegevens zijn aanwezig om te kunnen configureren. Daarnaast is het mogelijk om autorisaties- en gebruikergegevens te verwerken.
  • 18. Hoe log in ik in VerzuimConnect?

Via https://connect.verzuimsignaal.nl. De inloggegevens ontvang je vanuit Unit4.
  • 19. Ik heb de klantgegevens al in VerzuimSignaal staan en sluit nu voor die klant via VerzuimConnect een koppeling aan, gaat alles dan dubbel in VerzuimSignaal terecht komen?

Nee, belangrijk is wel dat de sleutelwaarden in het bron en doel systeem gelijk zijn om de administraties goed op elkar aan te laten sluiten.
  • 20. Zijn er specifieke aandachtspunten voor het werken met VerzuimConnect?

Het is van belang secuur te werken in VerzuimConnect. Doe je dit niet dan kan de data verkeerd in VerzuimSignaal terecht komen. We adviseren je daarom om altijd gebruik te maken van het stappenplan dat je de de helppagina ziet staan.
  • 21. Als ik iets fout heb gedaan in VerzuimConnect, kan dit dan ongedaan worden gemaakt?

Ja, de aansluiting kan ten alle tijden gewijzigd of gedeactiveerd worden. Daarnaast wordt een koppeling niet automatisch geactiveerd nadat je deze hebt geconfigureerd, dit moet handmatig gedaan worden.

Maar let op: wanneer de koppeling op productie al data heeft verstuurd naar VerzuimSignaal dient, naast het aanpassen van de configuratie, de data zelf in VerzuimSignaal hersteld te worden.
  • 22. Werk VerzuimConnect met iedere browser?

VerzuimConnect is met de meeste gangbare browsers te benaderen, zoals Edge, Chrome en Firefox. Het gebruik van Internet Explorer raden wij af aangezien dit een verouderde browser is.
  • 23. Wat is een handige naam om te gebruiken voor een aansluiting?

De naam van de klant die aangesloten gaat worden gecombineerd met de naam van het bronsysteem van de klant.
  • 24. Is een aansluiting hetzelfde als een koppeling?

Nee, een aansluiting binnen VerzuimConnect is de verbinding tussen de twee pakketten en bevat onder andere de SFTP of webservice gegevens gebruikt gaan worden. De koppeling bevat de gegevens die overgestuurd gaan worden.
  • 25. Ik zie SIVI NVS 2017, is dat hetzelfde als SIVI NVS 2015?

Nee, SIVI NVS 2017 bevat andere berichten dan SIVI NVS 2015. SIVI NVS 2015 wordt niet meer ondersteund vanuit Stichting SIVI omdat deze niet meer voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving.
  • 26. Kan ik met VerzuimConnect ingaande én uitgaande koppelingen instellen?

Nee, vooralsnog ondersteund VerzuimConnect enkel ingaande SIVI 2017 koppelingen.
  • 27. Op de site van SIVI (https://www.sivi.org/) zie ik ook SIVI NVS 2019 staan. Is dit anders dan SIVI NVS 2017?

SIVI NVS 2019 is medio 2019 gereleased en bevat kleine wijzigingen ten opzichte van de SIVI NVS 2017. SIVI NVS 2017 voldoet nog steeds aan de AVG wetgeving. Vooralsnog zal VerzuimConnect alleen SIVI NVS 2017 ondersteunen.
verzuimconnect veelgestelde vragen vragen faq f.a.q. koppeling koppelingen sivi