Verplichte account validatie

Accountvalidatie stelt u in staat om, indien u uw wachtwoord bent vergeten, automatisch om een nieuw wachtwoord te vezoeken. Op de inlogpagina kunt u dan gebruik maken van de button ''wachtwoord vergeten''.

Hoe Accountvalidatie werkt wordt verder uitgelegd in het artikel Accountvalidatie

Hieronder volgt de uitleg over de functionaliteit Verplichte account validatie.

Met verplichte account validatie kunt u ervoor zorgen dat alle gebruikers van een geselecteerde gebruikersrol verplicht hun accountvalidatie. Hierdoor kunnen gebruikers die hun wachtwoord zijn vergeten deze altijd zelf opnieuw aanvragen. Als applicatiebeheerder wordt u daarna niet meer belast met het opnieuw instellen van wachtwoorden voor gebruikers.

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechts bovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen

2.  Scroll door naar het onderdeel Gebruikers en beveiliging en klik op Verplichte accountvalidatie

3. U wordt doorgestuurd naar een instellingen formulier met twee velden.

Gebruikersrollen: Vink hier de gebruikersrollen aan waarvoor de verplichte account validatie moet gelden.

Uitlegtekst: Hier kunt u extra uitleg geven aan de gebruiker over het hoe en waarom van account validatie.  Deze tekst wordt getoond als de gebruiker inlogt en verplichte account validatie op zijn account van toepassing is.

4. Klik op de diskette  om uw instellingen op te slaan. Na het opslaan is de verplichte account validatie van kracht voor de geselecteerde gebruikersrollen.

Wanneer u als gebruiker inlogt en uw rol is aangevinkt voor verplichte account validatie dan ziet u eerst onderstaand scherm met de uitleg tekst die hierboven is opgegeven.

U dient het e-mail adres in te vullen die u aan uw account wil koppelen.

Klik op e-mail adres valideren om het verdere proces te volgen. Dit proces wordt omschreven in het artikel Accountvalidatie.